6760 Ribe

 
 

Ribe er en købstad i Sydvestjylland og benævnes ofte som Danmarks ældste by (fejrer 1300 års jubilæum i 2010). Byen har 8.210 indbyggere (2009) [1], ligger i Esbjerg Kommune og hører til Region Syddanmark. Byen befinder sig i et fladt marskområde ikke langt fra Vesterhavet og har gennem historien været præget af oversvømmelser fra tid til anden. Ribe Å slynger sig igennem byen, videre over marsken og ud i Vadehavet ved Kammerslusen.

Ribe har bevaret sit gamle bymiljø med Ribe Domkirke som dets majestætiske vartegn. Mange tusinde turister fra Danmark og resten af verden, valfarter hvert år til byen for at opleve købstadens særlige atmosfære. Den gamle by er overskuelig at besøge til fods.

 

velkommen til verden set gennem mine øjne

Byen blev grundlagt i 710 som en markedsplads i Sct. Nicolaj Gade, og dermed er den ikke blot Danmarks, men også Nordens ældste by. Jubilæets store og små arrangementer præger Ribe gennem hele året.

Oplev Nordeuropas største vikingemarked, musikdramatisk forestilling om Jacob A. Riis, børneteaterfestival, Folkefest, Vadehavsfestival, animationsfestival, historisk jul, kunst, koncerter, sports- og kulturarrangementer og meget mere.


Nordens ældste by har fejret 1300 års jubilæum i år 2010


EN KULTURHISTORISK PERLE

Overalt i Ribe finder man detaljer, som de fleste andre byer har mistet for længst. En vandring gennem den gamle bydel er en vandring tilbage i tiden. En stor del af byens smukke bygninger kan kædes sammen med berømte personer og perioder i byens tusindårige historie.